Prémiový obsah
★★★
8.9K čtenářů
30 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Na dno pohárů narovnáme piškoty a prokapeme je ovocnou Povrch dvoubarevného poháru posypeme grankem nebo strouhanou
Připravíme si pudink podle návodu, necháme vychladnout a poté do něj zašleháme máslo, tvaroh, cukr a
Mléko rozdělíme na poloviny. V jednom hrnci uvaříme dle návodu na obalu vanilkový pudink a v druhém čokoládový
Ze všech surovin kromě kakaa vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na poloviny a do jedné zapracujeme
Smícháme ingredience na tmavé těsto, odebereme 3/4 hrnku,zbytek nalijeme na plech, potom po lžičkách
Smícháme přísady na žloutkovou směs a necháme v lednici dobře ztuhnout. Vytvarujeme malé kuličky asi
V míse smícháme mouku, kakao a kypřící prášek, přidáme cukr, sůl, vejce a máslo a ručně zpracujeme těsto
V jedné míse smícháme mouku, cukr, vanilku a prášek do pečiva. V druhé míse rozšleháme smetanu a vejce
Každou směs si připravíme zvlášť, a sice následujícím způsobem: Bramborovou moučku rozmícháme v trošce
V mouce rozdrobíme tuk, přidáme cukr, žloutky a citrónovou kůru a zpracujeme těsto. Z poloviny surovin
Oběma krémy potom střídavě naplníme poháry. Dvoubarevný pudinkový pohár ozdobíme jahodami se šlehačkou
Do poháru rozložíme piškoty, které zakapeme sirupem Pohár ihned servírujeme.