2.7K čtenářů
1 h 30 m
Kuchař Berda
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Krupky spaříme v cedníku vroucí vodou, necháme okapat. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přidáme cibuli
Z mouky, cukru, kvasnic a mouky si připravíme kvásek. Ten přidáme do zbylých surovin a dobře propracujeme
Rýži dáme od hrnce s 300 ml vody, přivedeme k varu a deset minut povaříme, poté přidáme mléko a uvaříme
Rýži propláchneme a uvaříme ji v 300 ml vody. vaříme asi 10 minut a poté přilijeme mléko. Takto vaříme
Mléko s vodou osolíme a necháme projít varem. Z mouky a vejce připravíme tuhé těsto. Těsto nastrouháme
Pak do polévky přidáme okapanou kukuřici, přilijeme Jednotlivé porce polévky zdobíme jemně nasekanou petrželovou
Kmín přisypeme do malého množství slané vody. Poté přilijeme zbylou vodu. Mouku rozmícháme se smetanou
Brambory nakrájíme na kostky, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Z másla a mouky uděláme jíšku
Ořechy nasekáme, nasypeme do poloviny mléka, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a krátce povaříme.
Potom vlijeme mléko a když se začne polévka vařit, Zalijeme polévkou. Od ukončeného 10.měsíce.
Těsně před podáním polévka za stálého míchání necháme srazit žloutek a dle chuti polévku dochutíme octem