Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Nakrájenou šalotku orestujeme na másle, přidáme nastrouhanou mrkev a koření. Chvíli společně opékáme
Jakmile zelenina změkne, polévku rozmixujeme ponorným Podle potřeby zahustíme smetanou nebo zjemníme kokosovým
zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem na pyré, zalijte smetanou opečenými mrkvičkami a pažitkou, můžete doladit odloženou smetanou
Ten dle chuti a potřeby naředte ještě smetanou nebo
Hotovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem a při servírování můžeme ozdobit zakysanou smetanou a čerstvým
vmícháme do ní nasekaný čerstvý koriandr a zakysanou smetanu Pokud bychom chtěli polévku trochu vylepšit a přiostřit
Na másle zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou mrkev, pomerančovou kůru a nakrájenou bramboru. Zalijeme
Brambory a mrkve oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Přidáme bujon, olej,pepř a rozmixujeme dohladka
Tento recept dělá moje babička a je vynikající. Potřebujeme:3-6 brambor,2-4 mrkve,smetanu,půlku zeleninového bujonu,zeleninovou přísadu do jídel
Omyjeme si mrkev,nastrouháme na jemno.Poté dáme vařit brambory,které jsme si oloupali a nakrájeli na kostky.Mrkev osmažíme na másle,přidáme zeleninovou přísadu do jídel,až je mrkev do hněda,je hotová.Uvařené brambory slijeme,nalijeme do nich čerstvou vodu a přidáme mrkev.Také přidáme 1/2 zeleninového bujonu.Necháme 5 minut povařit a přidáme smetanu.A je hotovo :)