Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a klobásu. Poté přidáme zelí bez šťávy, nakrájené brambory na kostičky
Bílé fazolky den před upotřebením vypereme a namočíme Do polévky přidáme majoránku,utřený česnek a papriku
Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Pak přidáme česnek, mrkev, celer, koření a opečeme
Polévku přecedíme, přidáme jíšku a necháme 8 minut Kořenovou zeleninu nakrájíme a vrátíme zpět do polévky
rozmixujeme, dochutíme špetkou česneku a podáváme s lžící bílého
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme mouku. Necháme zasmažit, aby se nám vytvořila
Osolíme, opepříme a vaříme doměkka.Poté rozmixujeme polévku
rozmixujeme, dochutíme špetkou česneku a podáváme s lžící bílého
Polévku promícháme, povaříme, přidáme na kousky nakrájené Hotovou polévku ochutíme podle chuti podravkou a pepřem