5.5K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Pokud máme rádi jemný a nadýchaný tvaroh, stačí jej smíchat s trochou perlivé minerálky.
Hlívu nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu nastrouháme. Brambory nakrájíme
Pokud se rozhodneme zahustit polévku jen bramborami Vaříme do změknutí hlívy (dle velikosti krájených kousků
Na rozpáleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme čisté nakrájené houby a mletou papriku
Na rozehřátém oleji doměkka dusíme očištěnou hlívu, přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená
HLÍVOVÁ POLÉVKA S ČERVENOU ČOČKOU její dávka je 3 - 9 g sušené práškové hlívy.
Nakonec vyjmeme pyramidku s kořením, polévku odstavíme