Prémiový obsah
★★★★
35.7K čtenářů
1 h 20 m
Kuchař Berda
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Poté polévku jemně zahustíme dvěma lžícemi hladké mouky
Hlívu nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu nastrouháme. Brambory nakrájíme
Pokud se rozhodneme zahustit polévku jen bramborami Vaříme do změknutí hlívy (dle velikosti krájených kousků
Na rozehřátém oleji doměkka dusíme očištěnou hlívu, přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená
Na rozpáleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme čisté nakrájené houby a mletou papriku
HLÍVOVÁ POLÉVKA S ČERVENOU ČOČKOU její dávka je 3 - 9 g sušené práškové hlívy.
Nakonec vyjmeme pyramidku s kořením, polévku odstavíme
Dobrý den, nemáte tam kdy se zahušťuje moukou a dle mne je daleko lepší z Čírůvky dvoubarevné, ale ta je jen sezóní. Dobrou chuť Láďa!