Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Hrášek vsypeme do vývaru, přidáme celer a vaříme doměkka. Pak umixujeme i s vývarem, vlijeme do hrnce
V hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme hrášek. Zalijeme horkou vodou, přidáme vegetu
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. V hrnci na rozpuštěném másle cibulku zesklovatíme, přidáme horkou
V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm na drobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme nakrájenou
Hrášek zalijeme horkou vodou a dáme stranou. Na másle a kapkou olivového oleje orestujeme nakrájenou
Nejprve orestujte na másle cibuli a bílou část pórku. Přidejte hrášek, promíchejte, osolte, opepřete
Nakrájenou cibuli orestujeme na másle. Přilijeme vývar a vsypeme hrášek. Podle chuti osolíme a opepříme
Na přepuštěném másle si orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, kterou necháme zezlátnout. Poté přidáme
zpěníme pokrájenou šalotku, přidáme pokrájenou řepu, kopr Porce ozdobíme smetanou, koprem a malinami.