Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Cibuli oloupeme nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji. Poté přisypeme oloupané brambory
Rozpustíme máslo, přidáme mouku a opražíme. Přimícháme protlak a zalijeme vodou. Přidáme rajčátka, koření
másla a mouky vytvoříme světlou jíšku a zahustíme jí polévku mražený hrášek propláchneme studenou vodou, přidáme do polévky
Květák zbavíme zelených listů, omyjeme a rozebereme na růžičky, které dáme vařit do osolené vody. Mezitím
Na talíři polévku dozdobíme krutony a petrželkovou
Rohlík nakrájíme na kostky a osmahneme na rozpáleném oleji a másle. Ementál a šunku nakrájíme na nudličky
Na oleji smíchaném s máslem osmahneme na kousky nakrájený česnek a cibuli. Poté vyjmeme a přidáme mouku
V osolené vodě uvaříme nakrájené brambory na kostičky. Podle libosti můžeme přidat i zeleninu a podle