Prémiový obsah
★★★
25.1K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Lišky očistíme, propláchneme ve studené vodě a necháme Vhodíme připravené lišky, prolisovaný česnek, drcený
Lišky si očistíme a propláchneme vodou, necháme okapat Poté přidáme okapané lišky, okmínujeme a orestujeme
Důkladně umytou dýni rozkrojíme na dvě půlky, lžící vydlabeme pryč semínka a dýni nakrájíme na kousky
Ve středně velkém hrnci a na středním stupni rozpustíme máslo. Přidáme cibuli a pórek a za pravidelného
Na másle zpěníme na kostky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme oloupené a na kostky nakrájené brambory
Na talíři polévku dozdobíme krutony a petrželkovou
Potom do polévky přilijeme mléko a přidáme rozdrobené Když polévka začne vřít, přisypeme sýr nastrouhaný
Tip: Pokud budeme polévku připravovat ze starších cuket V případě potřeby je možné polévku zahustit trochou
Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme