Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Houby předem namočíme do vody, poté k nim přidáme kmín Přidáme do polévky.
Když kroupy začnou měknout přidáme čočku, houby, masox Když chceme ještě hustější polévku, uděláme si jíšku
Umyté houby vložíme do studené vody a vaříme.
Nakrájené houby zalijeme teplou vodou a necháme nabobtnat
Přidáme kmín, nasekaný česnek, nakrájené očištěné houby
ze zeleniny a polévku dobře povaříme. Též můžeme přilíti do polévky v mléce umíchaný žloutek
Jelítka zbavíme slupky a nakrájíme na 2 cm kolečka. Sádlo rozpustíme v hrnci, přidáme cibuli. Zalijeme