Prémiový obsah
★★★
11K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Uvařenou polévku přecedíme, zavaříme játrovou rýži Příprava játrové rýže: Omytá játra naškrábeme nebo
Na závěr polévku přecedíme do čistého hrnce. Polévku servírujeme s čerstvou petrželkou.
Játra očistíme dáme do mixéru, přidáme k nim nasekaný česnek, vejce a vše rozmixujeme dohladka. Přelijeme
Na omastku osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Pak k zelenině přidáme pokrájené játra,
a lžící tvoříme knedlíčky, které dáváme do vroucí polévka Polévku dochutíme solí, pepřem a petrželkou.
Pak do polévky zavařujeme knedlíčky, které vytváříme Podle chuti polévku osolíme, opepříme a podáváme posypanou
Do hotového hovězího vývaru vsypeme játrové knedlíčky Hotovou polévku dochutíme vegetou, pepřem a ozdobíme
Měkká játra a zeleninu v polévce rozmixujeme a již Před podáváním jednotlivé porce játrové polévky s rýží
Vsypeme do něj rýži a uvaříme doměkka. Na talíři jednotlivé porce polévky ozdobíme plátky
Čistou rýži dáme do studené vody a vaříme. Do hotové polévky přidáme žloutek rozmíchaný v mléku
Uvařené drobky obereme, maso posekáme, do polévky zavaříme rýži a nakonec přidáme posekané maso a posekaný zelený