Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Dáme vařit, přidáme víno, očištěnou zeleninu a koření zpět do polévky.
Přidáme zeleninu a rybí maso. Do hotové polévky přidáme kousek másla.
Pak uděláme světlou jíšku, zalijeme rybím vývarem z Společně povaříme, teprve hotovou polévku procedíme
Šalotku oloupeme, mrkev, celer a řepu očistíme a omyjeme. Vše nakrájíme na malé nudličky. Tresku zbavíme
Poté přidáme zbytek ingrediencí (kromě papriky), rybí ve 200 ml vody rozmícháme mouku, kterou přidáme do polévky
Rybí hlavy očistíme a dáme do hrnce spolu s půlkou Vaříme asi hodinu, polévku scedíme.
Očištěné rybí vnitřnosti a hlavy vložíme do studené Polévku můžeme připravit i bezu mléka.