Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.
Do většího hrnce se studenou vodou vložíme rybí hlavy Základ polévky by měl být hladký a jemně zahuštěný.
Kosti, hlavu a kousky masa z kapra dáme do hrnce, přidáme cibuli, petržel, bobkový list, nové koření
Na másle osmahneme cibulku, přidáme mrkev, zeleninu, koření a restujeme. Přidáme rybu a zalijeme vodou
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. bílky vyšleháme s vanilkovým cukrem. do žloutků přidáme změklou Heru
Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy Přidáme obrané, na kousky nakrájené rybí maso, mlíčí
Poté přidáme zbytek ingrediencí (kromě papriky), rybí ve 200 ml vody rozmícháme mouku, kterou přidáme do polévky
Rybí hlavy očistíme a dáme do hrnce spolu s půlkou Vaříme asi hodinu, polévku scedíme.
Přidáme zeleninu a rybí maso. Do hotové polévky přidáme kousek másla.
Pak uděláme světlou jíšku, zalijeme rybím vývarem z Společně povaříme, teprve hotovou polévku procedíme