Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
Uvaříme kroupy, uzené koleno podélně rozřízneme, oddělíme Těsně před dovařením vložíme do polévky uvařené kroupy
Umyté maso dáme vařit a později přidáme kroupy. Jakmile jsou kroupy polouvařené, přidáme očištěnou zeleninu
Po poklesu tlaku sejmeme poklici, do polévky přilijeme Polévka je dobrá i studená.
Potom do polévky zavaříme krupici, přilijeme mléko Polévku dále dochutíme jemně nasekanou petrželovou
Použijeme vývar z uzeného kolene či žeber, kostí, které Polévku osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou.
Hrách zalijeme vodou den předem. Žebra uvaříme v hrnci s kořením doměkka. Hrách zcedíme a uvaříme v čisté
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme na kostky nakrájené maso. Poté přidáme očištěnou