Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Na oleji opražíme cibulku a 50 g slaniny, přidáme hrášek, brambory na kostičky. Po chvíli zalijeme vývarem
Maso nakrájíme na kostky, dáme do pekáčku vymazaného sádlem, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, potřeme
Podáváme těsně před tím než budeme polévku jíst, chleba
Polévku zahustíme máslovou jíškou a dochutíme solí, Podáváme s čerstvým chlebem.
Příprava chleba: Do vlažné vody dáme droždí, přidáme lžičku mouky a směs necháme asi 5 minut kynout.
Krajíce chleba potřeme hořčicí a na ně naskládáme na tenké plátky nakrájené maso. Poklademe kousky nakládaných
Příprava chlebu: Kvásek připravíme 24 hodin předem. V misce smícháme mouku, droždí a vlažnou vodu. Ke
V míse smícháme maso, nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, špetku soli a pepře, majoránku
Na másle osmahneme nakrájenou cibulku a přidáme dvě lžíce mouky. Vytvoříme tak jíšku, kterou podlijeme