Prémiový obsah
★★★
13.8K čtenářů
1 h 30 m
Kuchař Berda
Myslíte si, že skvrny od borůvek nejdou vyčistit? Tak to se pletete, když použijete kyselé mléko, a pak oděv vyperete v teplé vodě.
Fleky budou pryč.
většího hrnce s vodou a trošičkou soli, nechceme mít polévku Polévku dochutíme pepřem, mletou paprikou a majoránkou
Jelítka zbavíme slupky a nakrájíme na 2 cm kolečka. Sádlo rozpustíme v hrnci, přidáme cibuli. Zalijeme
Kroupy propláchneme studenou vodou. Poté je dáme do hrnce a zalijeme je dvojnásobným množstvím vody.
Do polévky vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, uvařené
Očištěnou a posekanou cibuli zpění na špeku. Přidáme umyté kroupy, zalijeme vodou a vaříme. Před dovařením
Maso nakrájíme na malé kostičky. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme pálivou papriku
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na rozpáleném sádle osmažíme. Potom přidáme na kousky nakrájené
Světlý prejt: Uvařené maso jen na hrubo posekáme, přidáme syrová, ale mletá játra, dále umletou máčenou
Dobře vyprané kroupy uvaříme do měkka, propláchneme a necháme okapat. Poté je přelijeme procezenou krví
Ledvinky podélně rozřízneme, vykrojíme žilky, tuk a důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, několikrát
Maso, játra, ledvinky a jazyk očistíme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme, omyjeme, jemně nasekáme