Prémiový obsah
★★★
12K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Nastrouháme je na jemném struhadle nebo prolisujeme
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev na půl kolečka a maso na větší kostky. Česnek oloupeme
Slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme společně s oloupanou a nasekanou cibulkou. Zeleninu očistíme a nakrájíme
Na každý plátek šunky položíme plátek sýru, napříč dáme sterilovanou okurku, plátky stočíme a ovážeme
Nadrobno nakrájenou cibuli vhodíme na rozpálený olej a smažíme do zlatova. Přidáme maso a uzený bok (
Omyté a odblaněné maso naporcujeme a vložíme do pekáče na rozpuštěné máslo. Osolíme, přidáme bobkový
Porce králíka potřeme hořčicí, kterou jsme promíchali Do zapékací misky dáme porce králíka a posypeme je
Máslo rozpustíme, přidáme ostatní koření a důkladně promícháme. Poté naložíme maso a necháme minimálně