Prémiový obsah
★★★★
25.9K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Třeme tuk a přidáváme žloutky s cukrem, pak po malých dávkách mouku střídavě s mlékem. Trochu mouky prosejeme
Mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, rozehřátý tuk, jablka, kakao a dobře zamícháme. Těsto
Mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky a promícháme s jemně umletými ořechy. Teplé mléko, Sorbit
Mouku smícháme s práškem do pečiva, vanilkový cukr a 3 lžíce cukru krupice, přidáme žloutek a vypracujeme
Vyšleháme si máslo, cukr a vejce, přidáme mouku a kypřící prášek a nahrubo nastrouhaná jablka a promícháme
Tuk s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vejce a mouku. Vytvoříme těsto, které
Ze surovin na těsta vypracujeme kuličku, kterou odložíme do lednice na 2 hodinu odpočinout. Pak z těsta
Připravíme si kvásek z teplého mléka, mouky a cukru. Poté přidáme zbytek ingredincí a vypracujeme haldké