Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Přidáme nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené Nakonec přidáme jablka.
Jablko nakrájíme buď na malé kostečky nebo nastrouháme a přidáme do zelí.
Zelí zalijeme vínem a vodou a dusíme doměkka. Poté přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a dovaříme.
nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky Nakonec přidáme jablka.
Bílé nebo červené zelí propláchneme, necháme okapat : K červenému zelí přidáme červené víno a dusíme asi
Zelí rozčtvrtíme a zbavíme košťálu. a jablka.
Zelí nakrájíme na nudličky. Poté přidáme zelí a také ho orestujeme.
Do většího hrnce dáme osmahnout cibuli nakrájenou na drobno a necháme zesklovatět. Pak přidáme nahrubo
Ze zelí odstraníme vnější listy, zbytek omyjeme, hlávku Zelí povaříme v osolené vodě asi 5 minut.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na čtvrtky Ve šťávě jablka mírně podusíme, zalijeme smetanou a
Zelí slijte (nálev zatím uschovejte) a pokrájejte. Podávejte se zelím a bramborovým knedlíkem.