Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Čerstvý zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Mrkev dobře očistíme a nakrájíme na šikmé plátky. Pórek důkladně
Troubu předehřejeme na 200°C. Do misky vložíme všechny ingredience na marinádu a metličkou promícháme
Citrón důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky, které rozpůlíme. Společně s cukrem, skořicí, hřebíčky
Na kousky alobalu nasypeme koření a přidáme kapku pleje. Poté v každém koření obalíme jiný hermelín a
Ananas oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vykrojíme z nich tuhý střed. V misce smícháme cukr, limetkovou
Mrkev očistíme a nastrouháme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Nachystáme si zavařovací sklenici
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme skořici, nové koření, hřebíček, pomerančovou kůru a cukr. Přivedeme k
V jedné míse smícháme suché suroviny a v druhé mokré. Do mísy se suchými surovinami vlijeme rozmíchané
Ingredience na těsto zpracujeme a necháme asi 20 minut v lednici. Rozválíme a vykrajujeme kolečka, která
Citrón důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky, které rozpůlíme. Společně s cukrem, skořicí, hřebíčky
Všechny suroviny nakrájíme na malé kousky. Vejce smícháme se solamylem. Ve vaječné směsi namáčíme kousky