Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
Narezanú anglickú slaninu orestujeme, premiešame s rožkami a najemno pokrájanou kapustou. Primiešame
Zelí nastrouháme, osolíme a rukama z něj vymačkáme šťávu. Poté přidáme mouku a mícháme. Vznikne nám husté
Zelí uvaříme doměkka a nasekáme, brambory nastrouháme najemno a spojíme s ostatními surovinami na těsto
ZELNÁ POLÉVKA S KNEDLÍČKY Při nákupu musíme dbát na šunkofleků nebo jako přílohu k plněným bramborovým knedlíkům
V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli a špekáčky. Přidáme papriku, zalijeme trochou vody a vaříme cca 20
Zelí nastrouháme najemno, osolíme a necháme chvíli odstát. Zelenou papriku a šunku pokrájíme na nuudličky
Bílé zelí nakrouháme na tenkém struhadle na proužky, přidáme polohrubou mouku, jeden bílý jogurt, 1 vejce
Listové těsto rozválíme na vále na plát, který poklademe plátky tvrdého sýra, anglickou slaninou a okapaným