Prémiový obsah
★★★
7.9K čtenářů
1 h 10 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Slijeme přebytečnou šťávu a ovocnou směsí naplníme šátečky Šátečky složíme a pečeme dozlatova, ještě horké posypeme
přehneme, okraje těsta pevně přimáčkneme k sobě, šátečky Ještě horké mrkvové šátečky obalujeme ve směsi moučkového
Smícháme mouku s práškem do pečiva, sůl a promícháme. Přidáme mrkev, tuk a vypracujeme hladké těsto,
Mrkvové šátečky dáme na plech vyložený pečícím papírem Mrkvové šátečky necháme vystydnout a potom je posypeme
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme vychladnout a oloupeme, poté nastrouháme a přidáme zbytek
Do mísy prosejeme mouku, přidáme pivo a zaděláme na těsto. Vložíme na talíř a přiklopíme nahřátým kastrolem
Na vál dáme mouku, do ní uděláme důlek a dáme kvasnice s lžíci mléka a cukrem. Necháme vzejít kvásek,
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Do každého čtverečku dáme lžíci marmelády nebo povidel