4.8K čtenářů
20 m
Kuchař Berda
Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
Mrkev a jablko nastrouháme najemno a pokapeme citronovou
Pomeranč ostrouháme a vymačkáme z něj šťávu, oboje
Na másle zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou mrkev, pomerančovou kůru a nakrájenou bramboru. Zalijeme
Jablka vložíme do nádoby a přilijeme 2 lžíce vody. Jak jablka postupně měknou, můžeme teplotu zvyšovat
Pomeranč zbavíme šlupky a rozdělíme na měsíčky.
V míse smícháme nastrouhanou mrkev najemno, přidáme mouku, skořici, rozinkymuškátový oříšek, pomerančovou
Mrkvový salát okyselíme citronem a dosladíme medem. Mrkvový salát s jablkem a pomerančem necháme proležet
Mrkev omyjeme, očistíme a nastrouháme najemno. Pokapeme olejem, několika kapkami octa nebo citrónovou