Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Lilky dáme vcelku do středně horké trouby, kde je necháme až jsou na dotek měkké a slupka začne praskat
Lilky nakrájíme na kolečka, osolíme je a necháme chvíli vypotit. Pak je papírovou utěrkou osušíme, potřeme
Nakrájený lilek na kolečka krátce orestujeme na pánvi, aby vnitřek změkl. Necháme krátce vychladnout
Lilky omyjeme a podélně rozpůlíme. Dužinu zčásti vydlabeme, vzniklé lodičky nasolíme a necháme chvíli
Lilek omyjeme, osušíme a rozkrájíme ho podélně na 10 plátků. Patky lilku odstraníme. Jednotlivé plátky
Lilky a papriky upečeme v rozpálené troubě, dokud mírně nezhnědnou. Necháme je vychladnout, oloupeme
Opláchneme lilky pod tekoucí studenou vodou, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Ty uvaříme v osolené
Mozzarellu nakrájíme na hranolky. Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na podélné plátky. V pánvi rozpálíme
Lilek a cuketu nakrájíme na 1 cm silné plátky, osolíme je a necháme vypotit. Pak je opláchneme vodou,
Lilek oloupeme a nastrouháme najemno. Osolime ho a necháme 10 minut odstót. Potom ho scedime a co nejvíce