Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Sýrové šátečky se šunkou potřeme rozšlehaným vejcem V silně vyhřáté troubě pečeme sýrové šátečky se šunkou
zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme šunku
servírování přidáme na talíř pár plátků schwarzwaldské šunky a syrový žloutek (nemusí být, pokud podáváme velmi
sýrem vymícháme do pěny, přiidáme jemně nasekanou šunku , potřeme náplní, pokryjeme dalšími šesti plátky šunky
Krájíme na menší čtverečky, aby nám šel udělat šáteček Ještě teplé šátečky obalujeme cukrem moučkou, který
Šátečky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem Hotové šátečky ještě za tepla obalíme ve směsi moučkového
Do mísy prosejeme mouku, přidáme pivo a zaděláme na těsto. Vložíme na talíř a přiklopíme nahřátým kastrolem
Mouku promícháme s vejcem a máslem. Těsto zpracujeme a uložíme ho na hodinu do lednice. Mezitím si připravíme
Do mouky uděláme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Posypeme
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme vychladnout a oloupeme, poté nastrouháme a přidáme zbytek