Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte.
Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.
Ve větší míse smícháme maso a ostatní suroviny. Podle chuti osolíme a opepříme. Z připravené hmoty vytvarujeme
Domácí sekanou vložíme do vymazaného pekáče sádlem Domácí sekanou se zeleninou podáváme krájenou na plátky
Zeleninu dochutíme česnekem, solí a kořením. Přidáme zbytek surovin vypracujeme oválnou sekanou,
Granulát dáme do misky, zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat alespoň půl hodiny. Cibuli oloupeme
Příprava sekané: Hovězí a vepřové maso umeleme společně
Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Ty umeleme společně s vepřovým a hovězím masem, osolíme, opepříme
Hovězí a vepřové maso umeleme společně s rohlíky pokrájenými na plátky a rozmočenými v mléce, přidáme
žemle, které jsme máčeli v mléce, vejce, pepř, sůl a sekanou Sekanou vložíme do zapékací mísy nebo na pekáč a upečeme
Do osolené vroucí vody vsypeme pohanku lámanku a necháme odstát až do vychladnutí. Maso s cibulí jemně
Sóju uvaříme ve vodě a necháme vychladnout. Smícháme ji se spařenou a najemno nakrájenou kapustou, česnekem