5.6K čtenářů
20 m
Kuchař Berda
Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.
Vejce rozšleháme s vodou a solí a nalijeme na pánev na rozehřáté sádlo. Rozprostřeme po celé ploše pánve
Zapněte troubu na 220 °C. Slaninu rozložte na vhodnou nepřilnavou pánev a dejte ji do trouby. Zatím prošlehejte
potřeme máslem, troškou kečupu a přidáme hotovou omeletu
Do misky si rozklepneme vejce, přilejeme smetanu na vaření a rozkvedláme. Slaninu a cibuli si můžeme
Omeletu musíme smažit na mírném ohni. Omeleta musí být vláčná, nesmíme ji vysušit.
Do pánve vlijeme vaječnou hmotu a pečeme, dokud vejce Pak omeletu přehneme na polovinu, dopečeme a znovu
Topinky opečeme na dozlatova na tuku nebo v topinkovači. Vejce rozšleháme s trochou strouhanky, osolíme
Jakmile máme hotovo, dáme vždy jednu omeletu, poklademe
Pár plátků šunky a pár plátků vysočiny nakrájíme na kostičky a zlehka osmahneme v pánvi na oleji. V misce
Vajíčkovou omeletu necháme na pánvi chvíli prohřát Stejný postup opakujeme i u druhé omelety.