Prémiový obsah ★★★★★ 90.2K čtenářů Přidat komentář

Hovězí guláš

5 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Hovězí guláš

  1. Maso omyjeme, osušíme, odřízneme přebytečný tuk a odblaníme. Pak maso nakrájíme na stejně velké kostky, nakrájené maso vložíme do keramické nádoby, osolíme, opepříme, přidáme sladkou i pálivou papriku, drcený kmín a olej.
  2. Důkladně promícháme a pak ke směsi přidáme ještě jemně nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou, přidáme rozdrobenou kostku hovězího bujónu a 200 ml vody.
  3. Ještě jednou důkladně promícháme, pak keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce a vaříme na prvním stupni 8 hodin nebo na druhém stupni 5 hodin.
  4. Podáváme s houskovým knedlíkem a posypané nakrájenou čerstvou cibulí.
  • 500 g hovězí kližka
  • 3 lžíce olej
  • 2 cibule
  • lžička mletá paprika (sladká)
  • 1/2 lžička mletá paprika (pálivá)
  • 2 lžíce mouka (hladká)
  • kostka hovězího bujón
  • 200 ml voda
  • sůl
  • mletý pepř
  • kmín (drcený)

Skvrna od piva

Když se polijeme pivem a skvrnu ihned po polití vyčistíme savým hadříkem, neměly by zůstat žádné skvrny.

Pokud ano, vyčistíme je nejlépe teplou vodou.

Hovězí guláš s rýží
4.7K
1
jardagurman

Hovězí guláš s rýží

Čím je maso lepší, tím kratší dobu guláš vaříme.

Hovězí guláš se žampiony
329
jardagurman

Hovězí guláš se žampiony

Hotový guláš dle potřeby zahustíme mouku rozmíchanou

Hospodský hovězí guláš
998
redakceTerka
★★★

Hospodský hovězí guláš

Na omastku zpěníme mnoho hrubě nakrájené cibule, ale jen na okamžik. Ihned přidáme na kostky krájené

Hovězí guláš z plecka
2.7K
1
kuchtikverca
★★★

Hovězí guláš z plecka

Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Hovězí guláš na bedlách
223
redakceTerka

Hovězí guláš na bedlách

Cibulku si nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle, poté přidáme nakrájené maso na kostky. Osolíme a

Hovězí guláš na pivě
546
redakceTerka

Hovězí guláš na pivě

Na rozpálený tuk přidáme nakrájené maso. Opečeme dohněda a dáme vyndáme. Vsypeme nakrájenou cibuli, česnek

Hovězí guláš na rajčatech
17
jardagurman

Hovězí guláš na rajčatech

Když máte víno zredukované, guláš zalijte vývarem. Po hodině guláš odklopte.

Božský hovězí guláš
2
jardagurman

Božský hovězí guláš

Cibuli oloupejte a nakrájejte na malou kousky. Osmahněte v hnrci s lžící sádla. Maso pokrájet na větší

Domácí hovězí guláš
281
anet.ruzicka

Domácí hovězí guláš

Jakmile je maso měkké, zahustíme guláš moukou rozmíchanou

Hovězí guláš s cibulí
272
1
anet.ruzicka
★★★

Hovězí guláš s cibulí

Guláš podáváme s knedlíkem posypaný čerstvou cibulí

Hovězí guláš v chlebu
258
redakceTerka

Hovězí guláš v chlebu

Hotový guláš podáváme ve vydlabaném opečeném bochníku

Hovězí guláš s cibulí
282
kucharfilip
★★★

Hovězí guláš s cibulí

Zaprášíme moukou, přidáme rozdrobenou kostku hovězího

Komentáře

  1. Avatar
    Petra

    Dobrý den, musím v pomalém hrnci guláš míchat? Pokud se vaří 8 hodin tak bych ho mohla uvařit i přes noc.

  1. Avatar
    Tyki

    Dobrý den, dostala jsem pod stromeček pomalý hrnec. Chci zeptat musím v pomalém hrnci míchat guláš? Když se vaří 8 hodin. To bych ho mohla uvařit přes noc.

  1. Avatar
    Hanka

    Děkuji za recept, byla to skvělá bašta!

  1. Avatar
    Brejcha

    Dobrý den,
    prosím, nevím co je "pomalý hrnec", původně jsem si myslel, že je to keramická nádoba, která se dá do trouby, ale tady čtu, že se vloží do pomalého hrnce.
    Poradíte ?
    Děkuji
    Brejcha

    Reakce

    1. Avatar
      hugo

      Pomalý hrnec je speciální hrnec, trochu podobný remosce. Skládá se z hliníkového podstavce ve ktrém je zabudována topná spirála a ovládací mechanizmus. Do podstavce se vkládá speciální keramická nádoba. Pomalý hrnec funguje na principu pomalého vaření (4-8 hodin) při max.teplotě 95 stupňů Celsia. Díky příkonu cca 200 watt šetří energii, pokrm si zachovává vitamíny, šetří čas, protože nepotřebuje během vaření absolutně žádný zásah kuchaře. Jídlo je velice chutné. Večer zapnete ráno se hrnec automaticky zapne do režimu "ohřívání" a máte bez strarosti hotové jídlo. Více na www.bionaire.cz

      Reakce

      1. Avatar
        Tonja

        Mám hrnec tohoto typu, ale má plynulou regulaci teploty 70°C - 170°C, dá se v něm i fritovat. V receptech na přípravu jídel v pomalém hrnci se uvádí stupně "low" a "hight", Vy zde uvádíte stupeň 1 nebo 2. Jaké to jsou, prosím, teploty ve °C? Děkuji. antonin.zelinka@atlas.cz