Prémiový obsah
★★★★★
86.7K čtenářů
5 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Mezitím kůži na vepřovém kolenu nakrojte tak, aby řezy Připravte si litinový pekáč s pokličkou a dejte do něho vepřové
Kolena ostrým nožem nařízněte a obkružte u kosti. Odkrytý pekáč s koleny vložte do trouby a pečte asi
Předvaření: Dobře omytá vykoštěná vepřová kolena dáme Marinádu zředíme trochou vývaru z kolen Dopečení do
Vepřová kolena očistíme, omyjeme a vložíme do studené Kolena vaříme přikrytá na mírném plameni doměkka.
Osolíme, vložíme koleno, které posypeme drceným kmínem
Koleno omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody Vychladlé kolena nakrojíme na několika místech až ke
MAso očistíme, dáme do pekáčku podlijeme 2 dl piva a potřeme prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme
Vepřové koleno umyjeme, vložíme do horké vody a vaříme Uvařené koleno vytáhneme, pokrájíme a podáváme s jablkovým