Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme plátky lososa
Lososové filety osmažíme na másle dorůžova. Dochutíme několika kapkami citrónové šťávy, solí a pepřem
Na pánvi necháme rozpustit kousek másla, vložíme lososa Po vyndání z pánve zakápneme lososa citronovou šťávou
Příprava lososa: Lososa omyjeme, osolíme a pokapeme
Z ingrediencí vytvoříme marinádu, do ní naložíme na hodinu omyté a osušené filety. Vyjmeme z marinády
Lososa uchováme v teple. Bylinkového lososa rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme
Můžeme použít oprcadu jakekoliv bylinky a jedlé květy, co nám zahrádka nabízí. Ty poté nasekáme a usušíme
Lžíci sádla dáme na pánev, necháme rozpustit a přidáme na plátky nakrájený česnek. Brambory uvařené předem
Bylinky omyjeme a překrájíme na malé kousky. Dáme do mísy přidáme ořechy (nemusí být) a s olejem rozmixujeme
Máslo necháme změknout, bylinky omyjeme a osušíme. Citron důkladně omyjeme. Do měkkého másla zamícháme
Do majonézy vmícháme utřený nebo prolisovaný česnek, sůl, citrónovou šťávu a cukr. Dochutíme bílým pepřem
Chléb rozkrojíme na čtvrtiny a každou nařežeme z vrchu na plátky. Do mezer dáme kousky másla a nasekané
vyměnil jsem bazalku za rozmarýn a je to taky pecka...
Vynikající :-)
Omáčka podle tohoto receptu je nejlepší, co jsem kdy k lososu jedla. Doporučuji vyzkoušet!!!
Opravdu dobrý recept. Děkuji za tip.
Před smažením jsem filety posolil, opepřil a pokapal z jedné strany citronem.
Bešamelová omáčka s bazalkou k tomu je výborná. Podával jsem s hranolky a dušenou zeleninou. Výborný oběd.
Rád bych vložil i fotografii, ale asi to zde není možné.
Již je hotovo a vypadá to, že se povedlo, omáčka je úžasná. Losos perfektní.