Skvrny od smůly nejlépe odstraníme odlakovačem na nehty a nebo je potíráme hadříkem namočeným v benzínu.
Příprava chřestu: CHřest očistíme, nakrájíme na kousky
Poté přidáme mléko a na kousky nakrájený chřest. Podáváme společně s dušenou kapustou a masem.
Připravený chřest z konzervy pokrájíme na malé kusy Maso pak podlijeme vývarem a přidáme chřest.
Očištěné a omyté lipany osušíme čistou utěrkou. Na pánvi ohřejeme trochu rostlinného oleje, lipany
Chřest si oloupeme, odkrojíme tvrdší části a povaříme horní část musí zůstat řídká, poté na každou dáme chřest
Chřest omyjeme, oloupeme, odřízneme konce, rajčata Chřest si uvaříme v osolené vodě s troškou cukru do
Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a opláchneme Ještě teplý chřest dáme na talíře, polijeme zálivkou