Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Pstruha vykucháme a připravíme tak, že vnitřek vypláchneme, vysušíme a břišní dutinu pokapeme citrónovou
Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu, přidáme sůl, vločky, kmín, přisypeme obě mouky, cukr a rozdrobíme
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na másle. Poté zalijeme vodou a přidáme nakrájenou zeleninu
Z mouky a másla připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou a osolíme. Klobásu nakrájíme na kolečka a přidáme
Pstruha vykucháme a připravíme tak, že vnitřek vypláchneme, vysušíme, břišní dutinu pokapeme citrónovou
V míse smícháme pohankovou krupici s tvarohem a vejcem. Vznikne nám těsto, že kterého uděláme placičky
Podkovy kapra osolíme a opepříme. V hrnci orestujeme cibuli na oleji a přidáme kapra,
Kapra očistíme, umyjeme, usušíme a nakrájíme asi na Připravené kousky kapra uložíme na mřížku roštu kůží