13.1K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Steaky omyjeme a usušíme papírovou utěrkou. Steaky polijeme vzniklou omáčkou a můžeme podávat.
Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na steaky a potřeme Maso naskládáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme
Upečené steaky necháme v teple chvíli odležet. odměrky, přidáme šťávu z půlky citronu, sůl, pepř, bazalkové
V robotu smícháme žloutky, půl lžíce citronové šťávy, hořčici a špetku soli. Za stálého mixování přilíváme
, sójovou omáčku, rajský protlak a šťávu vymačkanou Plátky masa na talíři doplníme ananasem se zeleninou
Kuřecí maso důkladně umyjeme, ale nezbavujeme je kůže. Poté dáme do misky osolíme, opepříme a přidáme
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, stejně tak
olejem a citronovou šťávou rozmixujeme na hladkou omáčku omáčkou, čerstvým salátem a bílým pečivem.
opravdu nepřehánějte, budete pak do výpeku přidávat omáčku Můžeme také naředit troškou smetany, pokud chceme omáčku
Nakonec omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka švestkovou omáčkou.
Telecí steaky opečeme zprudka na rozpáleném oleji, Servírujeme s houbovou omáčkou.
Na omáčku vlijeme do hrnce smetanu, přidáme jemně strouhanou Tagliatelle podáváme se steakem z tuňáka a s omáčkou