Prémiový obsah ★★★ 10.5K čtenářů Přidat komentář

Pražma po provensálsku

50 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Pražma po provensálsku

  1. Vykuchané ryby omyjeme, osušíme a kůži nařízneme do mřížky.
  2. Potřeme je solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
  3. Břišní dutinu každé ryby naplníme kolečky z jednoho citronu, jedním bobkovým listem a rovnoměrně rozdělenými nasekanými bylinkami.
  4. Ryby rozložíme do pekáčku vymazaného olejem, posypeme zbylými bylinkami a podlijeme bílým vínem.
  5. Pečeme zvolna v troubě vyhřáté na 170 °C asi 30 minut.
  6. Upečené ryby posypeme jemně nasekanou petrželkou a ozdobíme dílky druhého citronu.
  7. Podáváme s různě upravenými brambory.
  • 4 pražma (malá)
  • 5 stroužek česnek
  • sůl
  • pepř
  • 2 citróny
  • 1 lžíce tymián (nasekaný)
  • 1 lžíce rozmarýn (nasekaný)
  • 1 lžícelevandule (nasekaná)
  • 4 bobkový list
  • 2 lžíce olivový olej
  • 200 ml bílé víno
  • petrželová nať (na ozdobení)

Jak oloupat chřest

Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.

Hřiby po provensálsku
126
redakceTerka

Hřiby po provensálsku

Hříbky očistíme a oddělíme kloboučky od nožiček. Klobouček položíme klenbu nahoru na grilovací rošt a

Kapr po provensálsku
1K
Redakce Recepty.eu

Kapr po provensálsku

Kapra osolíme, zakápneme šťávou, posypeme kořením a dáme do pekáče. Zeleninu nakrájíme nahrubo, osolíme

Pražma na česneku
242
redakceTerka
★★★

Pražma na česneku

Zvenčí ryby pokapeme citronovou šťávou, olejem a osolíme. Spolu s tymiánem vložíme do pekáče a pečeme

Grilovaná pražma
3.3K
Redakce Recepty.eu

Grilovaná pražma

Rybu omyjeme a osušíme. Z každé strany uděláme pár šikmých zářezů a rybu osolíme, opepříme a zakápneme

Kuřecí směs po provensálsku
1.2K
redakceTerka
★★★

Kuřecí směs po provensálsku

Houby namočíme do horké vody. Maso nakrájíme na nudličky a restujeme na rozpáleném oleji. přidáme nakrájenou

Kachna na česneku po provensálsku
791
Redakce Recepty.eu

Kachna na česneku po provensálsku

Česnek utřeme se solí a potřeme jím uvnitř i na povrchu kachnu. Na pekáči rozpustíme sádlo, zpěníme na

Kuře po provensálsku s olivami
1.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Kuře po provensálsku s olivami

Kuře rozporcujeme, porce osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku opečeme dozlatova. Podlijme vínem, přidám

Pražma s citronem a koriandrem
1.3K
Redakce Recepty.eu

Pražma s citronem a koriandrem

Očištěnou pražmu omyjeme a nařežeme ji opatrně kůži

Grilovaná pražma s rozmarýnem
1.5K
Redakce Recepty.eu

Grilovaná pražma s rozmarýnem

Pražmy očistíme, osolíme a opepříme.

Grilované pražmy se zeleninou
114
redakceTerka

Grilované pražmy se zeleninou

Pražmy omyjeme, dovnitř dáme grilovací koření na ryby

Pražma s chřestem a jáhly
28
redakceTerka

Pražma s chřestem a jáhly

Jáhly uvaříme podle návodu na obalu. V druhém hrnci spaříme oloupaný chřest. Bílou část pórku nakrájíme

Grilovaná pražma s koriandrem
77
redakceTerka

Grilovaná pražma s koriandrem

V míse si smícháme s nasekaným koriandrem, česnekem, chilli, limetovou kůrou a špetkou soli. Rybu na