Prémiový obsah
★★★
5K čtenářů
55 m
Kuchař Berda
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Slanečky namočíme na 6 hodin do zředěného mléka. Mlíčí ze slanečků prolisujeme do mísy a za stálého
Plátky masa naklepeme, nakrájíme na nudličky, dáme do misky a přidáme najemno nasekanou cibuli. Osolíme
Jablka omyjeme, osušíme a odstraníme jádřince. V míse smícháme ořechy s rozinkami, sušeným ovocem a medem
Vzniklé těstíčko mírně osolíme. Masové šišky v těstíčku obalujeme a smažíme na rozpáleném
Připravíme si těstíčko ze všech surovin. Jednotlivé kousky kuřete obalíme v připraveném těstíčku
Těsto vyvalime na plát. Potřeme hořčicí a nakrájíme na obdélníky. Do každého dáme kousek párku a zabalíme
6 slanečků se naloží přes noc do vody s trochou mléka Slanečky sursild (kyselé slanečky) jsou typické norské