Prémiový obsah
★★★
5.9K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Omáčku ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Zatímco se omáčka vaří připravíme si zastřené vejce
Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, na kterou přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat, poté
Maso prošpikujeme slaninkou, opepříme a opečeme ze všech stran na polovině másla. Poté přidáme vodu a
V hrnci na oleji necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a za stáleho míchání uděláme světlou jíšku
Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, na kterou přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Poté
Provaříme 20 minut, aby vznikla hladká omáčka. Nakonec zamícháme do omáčky dva žloutky.
podle chuti vložíme do mixéru a umixujeme na hladkou omáčku Nevařená koprová omáčka je vhodná jako příloha k masu
, hotovou omáčku zalijeme za stálého míchání smetanou Omáčka by měla mít krémovou konzistenci.
Troubu předehřejeme na 200 °C, rajčatovou omáčku dáme Tresku opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a vložíme
Opečenou tresku dáme na talíře a přelijeme indickou omáčkou.