15.6K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Asi 25 g másla nechte rozehřát ve středně velkém hrnci. Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání
Cibuli a česnek nakrájíme, v hrnci rozpustíme půlku másla, orestujeme, poté přidáme rýži, opečeme. Přidáme
Osmažíme na oleji směs nasekané cibule, petržele, celeru a mrkve. Přidáme oloupaná a propasírovaná rajčata
Rizoto podáváme s mozzarellou, ozdobíme lístky rukoly
Rizoto podáváme s volskými oky, posypané čerstvou nasekanou
Nejprve si uvaříme vejce natvrdo, necháme krátce vychladnout a poté je oloupeme. Cibuli a česnek si nakrájíme
Rizoto by mělo být kašovité, ale ne tekoucí. °C cca 8 minut, nakrájíme na plátky, položíme na rizoto
Do hotového rizota dáme ještě plátek másla, nastrouhaný
Hotové rizoto rozdělte do talířů, každou porci posypte
Hráškové rizoto servírujeme s kousky kuřecího masa