Prémiový obsah
★★★
1.9K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Pro milovníky rýže připravované na sladko
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Ovocný kompot rozvaříme (podle potřeby ještě předem Tuto omáčku podáváme s krupicovými nebo kynutými knedlíky
Nalejeme ovocnou náplň a dáme do lednice. Kopeček necháme v lednici do druhého dne ztuhnout.
Na omáčku si nakrájíme jahody na malé kousky a dáme Povaříme asi 5 minut a hotovou omáčku servírujeme s
Omáčku můžeme dle potřeby osladit medem. Zředíme vodou a podáváme spolu s rýžovými noky.
Rýžové těstoviny uvaříme podle návodu. kořením dle chuti, přidáme bazalku a odkryté dusíme, až omáčka
Před podáváním můžeme tvořit kopečky a jemně pokropit Indické rýžové kopečky podáváme teplé i studené.
talíř nalijeme jablkové pyré, doprostřed vyklopíme kopeček Rýžové kopečky v jablkovém pyré teplé podáváme.
Nákyp podáváme horký, přelitý teplou ovocnou omáčkou
Horké nočky posypeme vanilkovým cukrem a ovocnou omáčkou