7.3K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Zaprášíme moukou a zalijeme mlékem v němž jsme namáčeli šafrán Přidáme cukety nakrájených na kolečka a vaříme asi
Budeme potřebovat několik vláken šafránu, která namočíme Pak přidáme koření (kromě šafránu), podlijeme a na
Šafrán namočíme v půl deci teplé vody. Vlijeme šafrán i s vodou, část vývaru a zamícháme.
Očistíme mrkev a cibuli. Cibuli osmahneme na másle. Přidáme kousky očištěné a oloupané mrkve. Poté přidáme
Z pórku použijeme především zelenou část, která v rizotu Rizoto s krevetami a šafránem můžeme na talíři lehce
rozmixujeme, dochutíme, přidáme smetanu a špetku šafránu
Česnek nasekáme na větší kousky, omytou neloupanou cuketu pepřem, zalijeme pomerančovou šťávou smíchanou se šafránem
Cuketu důkladně omyjeme a neoloupanou ji nakrájíme koncem vaření vsypeme rozdrobenou nivu, prolijeme rizoto
Cuketu nakrájíme podélně na plátky. Následně potřeme jím cukety a grilujeme na rozehřátém