10.6K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Uvařené vejce nakrájíme na plátky a vyložíme jimi zapékací mísu, vrstvíme opečené žampiony.
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli Nakrájené papriky na kostičky přidáme k uvařené rýži
Přebranou rýži propláchneme nejprve studenou vodou, Při pečení rýži občas promícháme.
Rýži uvaříme dle návodu, krůtí prsa nakrájíme na nudličky Rýži promícháme s masovou směsí, ochutíme solí, pepřem
Rýži uvaříme doměkka a propláchneme studenou vodou. Pekáček vymastíme máslem, přidáme vařenou rýži, růžičky
Žampiony nakrájíme na plátky a mírně podusíme. vrstvíme na sebe kolečka lilků, na ně plátky podušených žampionů
1 Žampiony očistíme a odřízneme nohy. . 3 Plech vyložíme pečicím papírem a žampiony na něj
vymažeme olejem a pak do každé vyklepneme 3 křepelčí vejce