Prémiový obsah
★★★
13.3K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Maso vykostíme a nakrájíme na řízky, které naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem
Kuřátka uvaříme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostky a osmažíme na malém množství
Vepřové maso si omyjeme, odblaníme a osušíme na papírové utěrce. Špičatým nožem uděláme ve středu po
Tvaroh, žloutek, máslo, krupici, citrónovou kůru a vanilkový cukr důkladně rozmícháme. Jahody omyjeme
Vepřové maso omyjeme a nasolíme. Dáme do pekáčku a posypeme celým kmínem. Nakonec ještě trochu opepříme
Vršek posypeme posekanou celerovou natí a černým kořením Salát můžeme připravit i ze syrového celeru.
Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Kostky celeru vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou
Rajčata a celer nakrájíme na proužky. Ředkvičky nakrájíme na plátky. Tuňáka u konzervy nakrájíme na kousky
Celer nastrouháme na nudličky. Dáme do mísy a smícháme s ostatními surovinami. Necháme odpočinout asi
Celerové sirky vložíme do mísy, promícháme s hořčicí rozprostřeme plátky prosciutta, na které naklademe salát