Prémiový obsah
★★★
5.4K čtenářů
25 m
Kuchař Berda
Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
smícháme orestovaný i syrový pórek, ojové kostky a kečup Pro lepší chuť necháme salát odležet.
Dáme vařit vodu, přidáme pórek a povaříme asi 7 minut, poté přidáme cuketu na kousky a vaříme ještě dvě
Mrkev, zelí a cukety očistíme, oloupeme a oboje nahrubo nastrouháme, přidáme jablko nakrájené na kostičky
Propasírovaný kečup přivedeme k varu a vaříme odkryté Horký kečup lijeme do čistých zavařovacích sklenic,
Vše dáme do hrnce a vaříme asi dvě hodiny. Poté necháme vychladnout, rozmixujeme a přepasírujeme. Naplníme
Do plátýnka si dáme 5 hřebíčků, 10 pepřů, 10 nových koření, 2 bobkové listy a kousek skořice. Vše vaříme