Prémiový obsah
★★★
3.9K čtenářů
20 m
Kuchař Berda
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Umytý, uvařený květák rozebereme na růžičky a dáme do mísy. Posypeme cibulí nasekanou nadrobno a polijeme
Květákové placičky smažíme po obou stranách dozlatova Podáváme s bramborem či bramborovou kaší a zeleninovým salátem
Šunku a oloupaná natvrdo vařená vejce nakrájíme a promícháme Zalijeme připravený salát, lehce promícháme a dáme
V míse smícháme olej, skořici a kmín. Poté přidáme růžičky květáku a promícháme. Takto marinovaný květák
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka. Vejce uvaříme natvrdo. Šalotku nasekáme, přidáme
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a květák v ní uvaříme. Necháme pořádně okapat. Česnek oloupeme
Smetanu smícháme s majonézou, okořeníme, šalotku a šunku
obdélníku, potřeme zbývajícím mlékem, posypeme strouhaným sýrem a šunkou, kterou jsme nakrájeli na kostičky.