5.7K čtenářů
25 m
Kuchař Berda
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Salátové okurky omyjeme, očistíme a nastrouháme. Vložíme do mísy a přidáme sůl, mletý pepř, mletou papriku
Okurky nastrouháme nahrubo. Přidáme asi 3 lžíce kopru( podle chuti). Olivy překrojíme na půl a přidáme
Okurky si nakrájíme na tenké plátky a přimícháme postupně všechny ostatní přísady. Lehce promícháme a
Salátové okurky omyjeme, očistíme a nastrouháme. Vložíme do mísy a přidáme sůl, mletý pepř, mletou papriku
Promícháme a povrch posypeme černém kořením, nebo červenou paprikou Hotový salát můžeme polít místo octu kyselou smetanou
Okurky oloupeme a nastrouháme. V hrníčku smícháme ocet s cukrem a pak kapkami vody. Okurky osolíme, opepříme
Okurky oloupeme, nahrubo nastrouháme, smícháme s oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulí. Osolíme, osladíme
ji nakrájíme příčně na plátky, které rozložíme do salátové Osolíme, přidáme pálivou papriku a zálivku z oleje
Očištěnou zeleninu nastrouháme a nakrájíme nadrobno. Dobře promícháme, osolíme, přidáme olej, jogurt