Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Salát necháme v lednici vychladit a před podáváním ozdobíme natí řapíkatého celeru.
Pak salát lehce dochutíme mletým černým pepřem, necháme
Cibuli oloupeme a nakrájíme společně s řapíkatým celerem
hrnci zpěníme cibulku, vložíme na jemno nakrájený celer Na závěr dáme do polévky trochu nakrájeného celeru
Řapíkatý celer i chřest oloupeme a nakrájíme na delší Předvařený celer krátce orestujeme na másle, přeložíme
Přidáme na kostky nakrájené brambory, nakrájený řapíkatý celer (lístky si ponecháme na ozdobení), zalijeme