Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
kečupu, přidáme hrst salátu dle chuti. Nakonec přidáme plátek slaninu a vejce.
Mrkve očistíme a společně s jablky nastrouháme najemno. Zakápneme citronovou šťávou. Poté přidáme med
Mrkev omyjeme, očistíme a nastrouháme najemno. Pokapeme olejem, několika kapkami octa nebo citrónovou
Vejce uvaříme natvrdo, nasekáme, očistíme mrkev, nastrouháme máslem, petrželkou, poté přidáme mrkev, ředkvičky a vejce
Toasty potřeme troškou másla a vmáčkneme je do vymazaného Toasty zapékáme v troubě při teplotě 180°C až vejce
Nejprve si uvaříme vejce natvrdo. Vodu slijeme a necháme vychladnout, poté vejce oloupeme
Připravte pošírované vejce. krajíce a na každý položte přīpravené pošírované vejce
Vejce vaříme ve vroucí vodě asi 3 minuty. Toasty opečeme nasucho na pánvi.
Toasty opečeme na suché pánvi a namažeme pomazánkou vajec připravíme klasická volská oka. a dáme na každý toast