Prémiový obsah ★★★ 6.7K čtenářů Přidat komentář

Maďarský guláš

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Maďarský guláš

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji dozlatova.
  2. Přisypeme sladkou i pálivou papriku, přidáme očištěné, na kostky nakrájené maso a orestujeme.
  3. Poté přidáme sůl. kmín, pepř, podlijeme trochou horké vody a dusíme.
  4. Podle chuti přisypeme chilli koření. Když je maso skoro měkké, zaprášíme ho moukou, kterou necháme osmahnout.
  5. Přilijeme vývar, přidáme utřený česnek a ještě chvilku povaříme.
  6. Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
  • 500 g vepřové maso (plec)
  • 3 cibule
  • mletá paprika (sladká)
  • mletá paprika (pálivá)
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • kmín (drcený)
  • 2 stroužek česnek
  • 1 lžíce mouka (hladká)
  • 1 l vývar (masový)
  • olej

Loupání rajčat

Když potřebujeme loupat rajčata, před ponořením do vařící vody nakrojíme ve slupce křížek asi 1 cm velký, ve vodě se pak naříznutá slupka nadzvedne a je jednoduché začít loupat.

Maďarský guláš s paprikou
152
anet.ruzicka

Maďarský guláš s paprikou

Guláš podáváme s ogrilovanými paprikami, čerstvou cibulí

Maďarský kotlíkový guláš
19.9K
Redakce Recepty.eu
★★★

Maďarský kotlíkový guláš

Maso zbavíme tuku a šlach, nakrájíme na malé kostičky a dobře umyjeme. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme

Maďarský bramborový guláš
9.5K
Redakce Recepty.eu

Maďarský bramborový guláš

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostky velké asi 2 cm a necháme okapat na papírovém ubrousku

Maďarský hovězí guláš
27.4K
Redakce Recepty.eu

Maďarský hovězí guláš

Slaninu nakrájíme na malé kostky, rozškvaříme na rozehřátém sádle, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme

Pravý maďarský guláš
4.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Pravý maďarský guláš

Maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. V kastrolku rozpálíme

Maďarský guláš podle Filipa
1.5K
Redakce Recepty.eu

Maďarský guláš podle Filipa

Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme červenou papriku, černé koření, maso nakrájené na kostky.

Maďarský candát
4.8K
Kuchař Berda
★★★

Maďarský candát

Candáta vykucháme, omyjeme, podélně rozpůlíme a odstraníme páteř. Z obou půlek ryby stáhneme kůži, oba

Maďarská pomazánka
17.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Maďarská pomazánka

Salám umeleme, smícháme se sýrem a majonézou. Pak přidáme kečup, jemně nakrájenou očištěnou papriku,

Maďarská polévka
2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Maďarská polévka

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na lžíci oleje. Poté přidáme dvě lžíce mouky a vytvoříme

Maďarská kolínka
1.1K
Redakce Recepty.eu

Maďarská kolínka

Papriky vcelku orestujeme na oleji, nakrájíme a 2 papriky společně se smetanou, kečupem, kořením a solí

Maďarská roštěnka
1.9K
Redakce Recepty.eu
★★★

Maďarská roštěnka

Hovězí plátky naklepeme, opečeme na sádle a vytáhneme na talíř. Na sádle zapěníme nakrájenou cibuli,

Maďarský paprikáš
2.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Maďarský paprikáš

Kuře rozdělíme na malé kousky (můžeme vykostit a nakrájet na kostky). V hrnci zpěníme na sádle nadrobno