3.6K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
vykrajujeme kolečka, na jedno naneseme doprostřed marmeládu
Z těsta tvoříme malé koblížky, které usmažíme v rozehřátém Hotové koblížky naskládáme na talíře vyložené papírovou
Těsto necháme dále kynout, lžící krájíme koblížky, Uděláme důlek, osmažíme dozlatova, do důlku dáme marmeládu
Mouku smícháme s kypřící práškem a prosejeme do mísy. Přidáme cukr, rum, celá vejce, sůl a změklé máslo
Usmažené koblížky necháme okapat na papírovém ubrousku Ještě teplé koblížky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném
Sypkou směs nasypeme do tvarohové a vše promícháme, Hotové koblížky obalujeme v cukru.
Příprava koblížků: V robotu prošleháme vejce, cukr, V menším rendlíku rozehřejeme olej na smažení a lžičkou
V případě smažení na vysoký výkon, vám koblížky brzy Naše rodina si na koblížky nejraději dává marmeládu
vykrajujeme kolečka, na jedno naneseme doprostřed marmeládu
Nejprve si utřeme tvaroh, vejce se špetkou soli. Postupně přimícháme mouku s kypřícím práškem. Důkladně
Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme, sůl, cukr a nakonec tvaroh a mléko Dochutíme trochou citronové