Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Chléb nakrájíme na plátky. Hotové posypeme sterilovaným zelím a pojídáme.
Starší plátky chleba namažte sádlem nebo máslem, opepřete a ugrilujte z obou stran.
Květy důkladně propláchneme a necháme okapat. Droždí a marcipán smícháme v 250 ml vody. V míse si smícháme
Z bochník nakrájíme na plátky. Každou část pomažeme pestem a na ni vršíme salátové lístky, mozarellu,
V míse smícháme žitnou mouku, pivo a droždí a necháme na teplém místě zakryté kynout zhruba 1 hodinu.
Všechny suroviny až po mléko (včetně) zpracujeme v robotu v hladké těsto bez hrudek. Dáme do máslem vymazané
Z trochy vody, mouky, všeho cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme asi 25 minut pracovat. Pak přidáme
Ingredience (kromě rozinek) vložíme do pekárny v uvedném pořadí a zapneme program SWEET, velikost bochníku