Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Těsto vyválíme do obdélníku a nakrájíme na dvacet čtverečků, které potřeme vodou. Tvaroh smícháme s cukry
poklademe doprostřed čtverečků a přeložíme do tvaru pirožků
Na každý trojúhelníček dáme lžičkou jahodovou marmeládu
Do mouky přidáme droždí rozmíchané s cukrem a vlažným mlékem, žloutkem, olejem a uděláme řídké těsto,
V hrnci svaříme vodu, cukr, ocet a koření. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Vaříme asi 5 minut pod pokličkou
Vařící mirabelkovou marmeládu plníme do suchých skleniček
Pro vaření marmelády odebereme do hrnce 1 kg (pozor 5 minut otočíme dnem vzhůru, pak otočíme zpět aby marmeláda